Η επιχείρηση

Είστε εδώ

Από το 2010, σας προσφέρουμε άριστες Ιταλικές γεύσεις, μαζί με την πιο όμορφη θέα.

Μπορείτε να απολαύσετε για ορεκτικό Bruschetta, τραγανά ψωμάκια φρυγανισμένα σε λαδόσκορδο, με μαριναρισμένη φρέσκια τομάτα,βασιλικό και λεπτοκομμένο προσούτο, σερβιρισμένα πάντα,ζεστά της ώρας.

Ατελείωτη θέα στο Ιόνιο απο τα μπαλκόνια του εστιατορίου, παρέα με ένα ποτήρι κρασί και μια Ιταλική μακαρονάδα, αναζωγονούν αισθήσεις και γεύσεις.

Λειτουργούμε από το 2010 και έχουμε αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται για να σας προσφέρουμε εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου.

Η ιταλική κουζίνα (ή σωστότερα, ένα τμήμα της) έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο, συχνά υποσκελίζοντας σε προτίμηση ακόμα και εθνικές κουζίνες ... Πρωταγωνιστεί, βεβαίως, το τρίπτυχο «ζυμαρικά-πίτσα-ριζότο», που συνήθως απέχει από τις αυθεντικές εκδοχές και σίγουρα δεν εκπροσωπεί την κουζίνα αυτή στο σύνολό της.

Την αυθεντική ιταλική κουζίνα δύσκολα τη μαθαίνεις εκτός Ιταλίας, κυρίως γιατί στηρίζεται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες κάθε περιοχής της «Μπότας» και ακολουθεί πιστά τις εποχές. Πέρα από αυτό, αν προσέξουμε πώς μαγειρεύουν οι Ιταλοί (και όχι μόνο!) στη χώρα τους, θα διαπιστώσουμε πόσο σεβασμό τρέφουν για τα παραδοσιακά τους πιάτα, που μεταφέρουν πιστά από γενιά σε γενιά, ακόμα και τα πιο ταπεινά, και με περηφάνια προσφέρουν στα εστιατόρια και τις τρατορίες τους, είτε είναι ένα ριζότο με πολύτιμη τρούφα της Άλμπα, είτε τα βενετσιάνικα καβούρια είτε μια ταπεινή αλλά τόσο νόστιμη σπαγκετάδα «όλιο ε άλιο» της Νάπολης.

Οι γείτονές μας, που αγαπούν πραγματικά την τοπική κουζίνα τους, δεν νοιάζονται αν ο τουρίστας θα βρει να φάει πίτσα στην Τοσκάνη, γιατί στην Τοσκάνη θα γευτεί τα παραδοσιακά πιάτα με τα φρέσκα προϊόντα της περιοχής... Κάτι, που αν γινόταν στη χώρα μας, με τις επίσης εξαιρετικές πρώτες ύλες και την πληθώρα τοπικών, παραδοσιακών συνταγών –οι οποίες τείνουν να εξαφανιστούν κάτω από το βάρος του «πανελλήνιου» μουσακά, της χωριάτικης και της αστακομακαρονάδας– ε, ναι, τότε σίγουρα η Ελλάδα θα εξελισσόταν κι αυτή σε γευστικό προορισμό...(Ας ελπίσουμε ότι η τάση ανάδειξης του παραδοσιακού, τοπικού φαγητού, που έχει αρχίσει δειλά να εμφανίζεται, θα γενικευτεί...)

Ας πάρουμε, λοιπόν, μια γεύση παραδοσιακής Ιταλίας με συνταγές από διάφορες περιοχές, τις οποίες θα δοκιμάζαμε σίγουρα αν είμαστε εκεί...

Ελληνικά

Επικοινωνία

  • Ρήγα Φεραίου 1, στην Πάργα
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή 11:00 - 24:00
  • Τηλέφωνο: 26840-32628
  • Email: latrattoriailprima@yahoo.gr

Σχετικά

Απέναντι απο το Εκκλησάκι, στο λιμάνι της Πάργας, χτισμένο με μεράκι βρίσκεται το Ιταλικό εστιατόριο La Trattoria il Prima.

Ατελείωτη θέα στο Ιόνιο απο τα μπαλκόνια του εστιατορίου, παρέα με ένα ποτήρι κρασί και μια Ιταλική μακαρονάδα αναζωγονούν αισθήσεις και γεύσεις.

 

wcag

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 100%

  • Black/White
  • White/Black
  • Βασικό

Current Style: Βασικό